Pinjaman-online.com

Anda pekerja syarikat swasta yang blacklist? Kami boleh membantu anda mendapat pinjaman daripada bank-bank tempatan walaupun dalam kes blacklist. Akan tetapi bukan semua kes kami dapat bantu. Kami perlu mengetahui situasi kewangan anda terlebih dahulu. Untuk memohon bantuan kami, sila download borang dan email kami.
Baca syarat-syarat dan download borang...

Kelebihan Refinance Rumah

Posted on April 8, 2009 by Admin

Manfaat refinance pinjaman perumahan kepada pemilik rumah

 

Selagi kadar faedah sekarang lebih rendah daripada faedah pinjaman anda, refinance rumah boleh mendatangkan manfaat.

  • Anda dapat mengeluarkan tunai. Kadar faedah wang daripada opsyen cash out lebih rendah daripada faedah pinjaman peribadi
  • Mengurangkan ansuran bulanan dengan kadar faedah yang rendah
  • Melindungi pelaburan anda daripada kenaikan kadar faedah pada masa depan dengan menukar kepada skim pinjaman faedah tetap

 

Opsyen Cash-Out

Posted on April 8, 2009 by Admin

Sekiranya nilai hartanah anda lebih tinggi daripada baki pinjaman, anda boleh refinance dengan jumlah pinjaman berdasarkan nilai rumah hari ini – dan anda boleh cash out beza tersebut! Anda boleh menggunakan wang tambahan itu untuk perkara-perkara lain.

 

Salah satu kelebihan memiliki rumah adalah kenaikan nilai rumah mengikut masa. Kadang-kadang nilai rumah anda mungkin naik beribu-ribu dalam setahun. Refinance rumah membolehkan anda mengeluarkan kenaikan nilai rumah ini dalam bentuk tunai. Contoh: sekiranya rumah anda bernilai RM200,000 dan anda masih lagi berhutang RM150,000, ini bermaksud anda telah memperolehi ekuiti positive sebanyak RM50,000. Anda boleh mengeluarkan nilai RM50,000 (cash-out).

 

Debt Consolidation

Posted on April 8, 2009 by Admin

Penggabungan hutang-hutang kepada satu akaun.

Ini boleh dilakukan dengan tunai daripada cash-out yang boleh digunakan untuk menjelaskan hutang-hutang lain supaya anda hanya ada satu hutang sahaja iaitu hutang pinjaman rumah. Kelebihannya adalah:

  • Anda boleh menjelaskan hutang yang tinggi kadar faedah seperti kad kredit
  • Anda boleh menlanjutkan tempoh pembayaran balik hutang lain yang mempunyai tempoh pembayaran yang lebih singkat berbanding pinjaman perumahan. Justeru, ini akan menurunkan ansuran bulanan anda.

 

Menurunkan kadar faedah

Posted on April 8, 2009 by Admin

Sekiranya anda telah mengambil pinjaman perumahan adjustable rate dan mendapati bahawa faedah kerap naik turun, anda boleh mengambil opsyen tukar kepada pinjaman berfaedah tetap. Pinjaman berfaedah tetap akan menstabilkan ansuran anda.